úterý 5. května 2009

Příběh z květnice 07

Zdá se, že zpráva hospodáře na unijní konferenci CASD 2004 je taky povedená pohádka Co Asi Se Děje v Květnici?. Pohádky však, na rozdíl od „zprávy“ mívají pravdivé jádro a pravda a láska vítězí nad zlem! Jakou další si asi vymyslí hospodář pro své ovečky-delegáty konference českolsovenské unie CASD 2009? Mohl by v ní dát odpověď například na tyto další otázky:

11) – kdo z divize generální konference CASD kontroloval využití mnohamilionové položky?
12) – jaká byla celková výše zapůjčených prostředků na teologický seminář?
13) – kam byl investovín zbytek po zakoupení ornice v Květnici?
14) – kde byl pohyb těchto financí vykazován?
15) – byly, nebo budou zapůjčené prostředky vráceny?



Teologický seminář v Radvanicích – Sázavě byl spolufinancován ze sbírek od věřících, zatímco 10 milionů leželo v blátě u Květnice. Pro nedostatek financí však nikdy nebyly na Sázavě realizovány nové prostory pro ubytování, modlitebnu, kanceláře atd.., přestože byly vyprojektovány.

Pohádkový poklad však začal – Za Mlýnem - bobtnat jak v hrnečku vař.Co Asi Se Děje v Květnici? – Velký Byznys ! A s tím spojené další otázky :

16) – když neziskovka(nezisková organizace) vydělá na spekulaci s pozemky 37 miliónů (48 mil. včetně nákladů) – je to pořád ještě neziskovka?
17) – proč nedošlo po změně územního plánu v roce 2002 k prodeji pozemků bez inženýrských sítí? Cena takových pozemků se pohybuje kolem 1000 Kč/m2
18) – proč byla ke zprostředkování prodeje vybrána firma, jejíž jméno bylo v obchodním rejstříku spojeno s vyhlášení konkursu 19.2.2002?



A tak se nám z pohádky v Květnici Za Mlýnem začalo odehrávat pěkné drama. Největší riziko však nenesly zůčastněné firmy a CASD, ale ti, kdo řádně zaplatili za parcely prodávané důvěryhodnou církví !

19) – proč si z prodeje CASD neponechávala podíl určený na vybudování vozovek?

Scénář, který se zde začal odehrávat koresponduje s mnoha podobnými v okolí Prahy ( např. Libeř atd…). Zprostředkovatelská firma vybrala všechny peníze, to je od každého kupujícího 1000 Kč/m2 čistý zisk + 190 400,- Kč za každou parcelu, a když nebylo co vybírat, prodala firmu za 1 Kč s nulovým majetkem. Nezkolaudované sítě a neexistující vozovky zůstaly jako Černý Petr a vizitka CASD, jakožto prodejce parcel.

Žádné komentáře:

Okomentovat