úterý 28. dubna 2009

Příběh z Květnice 02

Milé děti !

I v pohádkách se někdy stává, že poklad ne a ne najít . A tak si lidé na těch parcelkách postavili chaloupky a těšili se , jak si užijí s kytičkami . Zatím vlci přemýšleli , co s těmi štěrkovými cestičkami , které vedou ke všem zahrádkám a jsou jim k ničemu. A víte co vymysleli ? Protože se musí tvářit , že jsou v rouše beránčím , tak prodali cestičky sedmihlavému drakovi za 10 grošů a ještě mu přidali několik zahrádek .A drak si hned věděl rady . Položil na každou cestičku jednu hlavu a běda těm , kdo chtěli jet do svého domečku . „Zaplať!“ ,volal drak z každé hlavy . „Zaplať 300 stříbrných !“ A beránkovlci chodí okolo a dělají , že se jich to netýká . Co myslíte , milé děti , dopadne i tahle pohádka dobře ?


A nyní stejná pohádka, ale jiný vypravěč. Tentokrát hospodář unie ve zprávě na konferenci CASD 2004 :

Květnice

V roce 1992 byly za 350 000 USD, které jsme získali jako půjčku od naší divize, zakoupeny pozemky v katastru Květnice (celkem 153 129 m2). Byly koupeny na stavbu nového Teologického semináře. Od tohoto plánu se později ustoupilo vzhledem k výši vyvolaných nákladů na těchto pozemcích (vedení vysokotlakého plynu, čistící stanice, vodovod apod.) a objekt pro TS se zakoupil v Radvanicích – Sázavě.

O několik let později proto bylo rozhodnuto, aby se pozemky prodaly. Do pozemků se přesto musely investovat prostředky, které by umožnily připravit je na prodej. Strategický partner, který by koupil celý pozemek, se přesto nenašel. Ceny pozemků byly v tomto období velmi nízké a to až do podzimu roku 2002. Tehdy se v okolí Květnice začalo stavět. Ve spolupráci s našimi odbornými poradci jsme uskutečnili mnohá jednání, která měla připravit plochu k prodeji jako stavební parcely . Tyto se začali prodávat za ceny , které vypadly zajímavě , 500,- Kč/m2. V dubnu 2003 byla podepsána smlouva o zajištění prodeje a technickém zabezpečení rozvodů a sítí pro výstavbu rodinných domků. Cena pozemků stoupla na 600,- Kč/m2. Ke konci roku 2003 bylo podepsáno 29 smluv v hodnotě 9 328 000,- Kč. V případě neinvestování zisku do oprav stávajících nemovitostí se daný obnos daní 28%. Výbor unie celou záležitost projednal a rozhodl o vytvoření rezerv na opravy.

Kdo nevěří pohádkám, měl by se ptát:

Co Asi Se Děje v Květnici?? A tak se i já budu ptát a doufat , že i někdo napíše pravdivou , logickou , nebo alespoň přijatelnou odpověď :

Otázka 1)

Proč CASD zakoupilo v roce 1992 u obce Květnice 155 248 m2 orné půdy?

Delegátům na unijní konferenci 2004 bylo oznámeno, že na vybudování Teologického semináře. Jihočeská univerzita má přes dvě stovky oborů a řadu specializací, cca 11 000 studentů a její hlavní sídlo se rozkládá na ploše (přibližně podle google maps) 120 000 m2. Investiční záměr Teologického semináře CASD byl pro 70 až 75 studentů.

Žádné komentáře:

Okomentovat