čtvrtek 23. dubna 2009

Příběh z květnice 01

Co Asi Se Děje v Květnici?
Milé děti! (a delegáti konference unie CASD)
Budu vám vyprávět pohádku o jedné vesničce.
Bylo nebylo, v jedné krásné vesničce na okraji velkého, velikého města rostlo hodně kytiček a tak jí říkali Květnice. Za vesničkou bylo pole a tomu se říkalo Za Mlýnem. Co čert nechtěl (nebo chtěl- nevím) , ale na tom poli žili samí Beránci.
Jednoho dne se Beránci rozhodli, že políčko prodají hodným lidem za 350 stříbrných. Nevěděli ale, že mezi hodnými lidmi žijí také "vlci hladoví", kterým nejde o žádné stádečko. A tak se stalo, že když "hodní lidé" měli pole, začali se všichni ptát: "Co Asi Se Děje v Květnici?"
Za Mlýnem nastaly divné časy. Nejprve se rozkřiklo, že na poli je zakopaný poklad, ale nikdo nevěděl kde. A protože v rouše beránčím nebyli hloupí, ale chytří vlci, rozhodli se, že budou pole prodávat po kouskách. Požádali svého poradce, starého nomenklaturního čaroděje o pomoc. Ten jim představil svou známou Karkulku. Ta udělala z velkého pole 144 malých políček a lidé v touze po pokladu začali od Karkulky políčka draze nakupovat. Ale Karkulka se ukázala být mazanou čarodějnicí a dávala vlkům jen malý kousek ze zisku. Když políčka prodala, zmizela kamsi daleko na krásný ostrov a vlkům zůstaly jen kamenité cestičky k políčkům. Co s nimi provedou a kdo našel poklad? Kdo to všechno odskákal? To si budeme vyprávět brzy.....

Žádné komentáře:

Okomentovat